Borsjtj på surkål

Borsjtj på surkål

Oj nu var det mer mat. Idag blev det borsjtj. ICA hade bra pris på surkål så jag tänkte: ”varför inte…” Så vad behövs det? Jag använde lök, vitlök, selleri, fänkål, rödbetor, morötter. Starta med att hacka lök och vitlök. Skiva fänkål och selleri. Fräs allting i en stor kastrull. Under tiden riv morötter och rödbetor. Fräs. Nu är det dags för vatten och surkål. Ta ett par buljongtärningar, salt, svart peppar, mald paprika och ett par lagerblad. Nu får det stå och koka på lågt värme. Det tar kanske 20 minuter. Färsk dill får man absolut inte glömma på slutet. Smaka av och servera med klick Crème fraîche eller smetana eller något vegan alternativ.

Jag tycker om att göra soppor. Det är både enkelt och svårt på samma gång. Det enkla är tillagningen. Det svåra är att få smaken att funka. Ibland lyckas jag, ibland inte. Borsjtjen blev helt OK. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top