Bryssel- och blomkålsgryta

Bryssel- och blomkålsgryta

Nu äntligen – bara grönsaker, det jag faktiskt brukar äta mycket av, som ni vet. Idag bjuder jag på bryssel- och blomkålsgryta med asiatiska smaker.

Ta lite olja i en gryta. Jag använde kokosolja. Finhacka vitlök och låt fräsa en minut. Lägg till finhackad ingefära, lemongräss, torr chili, gurkmeja och honung. Låt allt fräsa lite. Tillsätt rabarber och vatten och låt rabarber mjuka upp lite. Nu är det dags för koksmjölk. När innehållet i grytan blir varm lägg i halverade brysselkål och blomkålsbuketter. Koka på låg värme under lock tills kålen är klar. Smaka av med salt. Servera med vad du tycker passar bäst. Jag använde råris.

Det blir härlig sötsur smak med lite drag från chili. Tuggmotstånd finns också där. Hoppas att det smakar.

P.S. En vecka kvar tills utbildningen börjar. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top