Fylld paprika

Fylld paprika

Vegan mat på menyn igen. Denna gång är det fylld paprika. Det tar lite tid att göra men kan göras så att det räcker ett par dagar. Jag föredrar att köpa lite mindre paprikor annars behöver man en stor kittel. Räkna med 2 paprikor per portion. Min 3-åring äter en. 🙂

Ja, vad behövs då. Gullök, vitlök, morötter, selleri, ris (eller quinoa), gröna linser. Börja med att koka ris och linser enligt anvisningar på förpackningen. Under tiden hacka lök, vitlök, selleri; riv morötter; fräs allt i en stekpanna. När ris och linserna är klara blanda de med grönsakerna. Krydda med salt och peppar. Skölj paprikor och ta ut stjärnhusen. Fyll de med blandningen och lägg i en kittel. Häll i lite vatten i botten och låt stå på svagt värme till paprikor är klara.

Jag har också gjort ljus sås på bottenredning och vegetariskbuljong. Sedan tillsatte jag lite blandpersilja. Äter ni mjölkprodukter då passar smetana eller crème fraiche väldigt bra till fyllda paprikor annars.

Det var alles för nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top