Vegan tacogryta

Vegan tacogryta

Påsken är över och jag har ätit mycket fisk. Nu känner jag att det skulle vara bra att leva på grönsaker resten av veckan iaf.

Då var det dags för lite vegetarisk eller snarare vegan mat. Jag tänkte göra något som inte tar för mycket tid att förbereda – vegan tacogryta. För att göra en tacogryta behöver ni lök, vitlök, selleristjälk, röda linser, passerade tomater, het vatten, grönsaksbuljong tärning, tacokrydda, dill. Hacka lök och vitlök. Som vanligt ska dessa svettas lite i en gryta eller kastrull några minuter så att löken blir mjuk och genomskinlig. Undertiden skölj linserna. Tillsätt linserna i grytan och bryn dem lite. Sedan är det dags för passerade tomater, vatten, buljongtärning och tacokrydda. Räkna med ca 2,5 delar vätska mot 1 del linser. Låt grytan stå och puttra på lågt värme tills linserna är klara. Rör om då och då och om ni ser att röran blir för tjock fast linserna är inte klara än tillsätt lite het vatten. När allt är klart tillsätt dill. Smaka av med salt och peppar.

Detta kan serveras med gott surdegsbröd eller nachos. Tomat- och gurksallad passar väl också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top