Städare eller kock – båda och

Städare eller kock – båda och

Som jag berättade tidigare så är det mycket att tänka på när det gäller hygien i köket. En stor del är städning. Jag viste att man skulle städa som kock men nu har man fått en hel annan bild. Det handlar inte om städning utan om riskkontroll där man ska säkerställa att klienter inte drabbas. Så hur stor del är städning av att vara kock är att vara en städare? Här kommer en del av uppgiften som vi fick – skapa Rengöringsplan för ett kök. Det kommer att ge en viss insyn i hur man bör tänka när man är kock och leder ett kök.

Rengöringsplan

Dagligen

  • Diska, sortera lägga på plats – porslin, glas, bestick, redskap
  • Arbetsbänkar – skrubba med borste och diskmedel, skrapa, skölja, skrapa igen, torka.
  • Spis – skrubba
  • Diskbänkar
  • Diskmaskin
  • Golv

Varje vecka

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 Grönsaksrum

  • Hyllor
  • Väggar
  • Kyl
  • Golv
  • Köttkyl
  • Fiskkyl 
  • Mejerikyl
  • Färdigmat-kyl 
  • Hyllor i köket
  • Filter
  • Golvbrunn 
  •  Personlarum

Varje månad

Första X i månaden

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

 Fönster  Frys  Väggar  Dörrar  Lister

 

 

2 comments

  1. hmm… golvbrunnen bara en gång i veckan? Den skulle i alla fall jag köra efter varje dag, helst efter varje pass. Då hinner det inte bli äckligt. Torrförrådet, behövs inte det städas? och soprum/kiljöstationen?

    Jag ser allt :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top