En vän till mig twittrade om en kostmetod – Slim is Simple. Jag tyckte att de råd som man får i videon är bra. Under många år har jag försökt mig på olika metoder – jag räknade kalorier, var en av de första som upptäckte lågkolhydrats metod (Atkins) i Sverige, fortsatte med GI och har varit full vegan. Med varje metod hämtade jag något som fick mig må bättre. Det roliga är att denna video ligger väldigt nära till hur jag äter idag. Låt mig sammanfatta lite.

Först och främst – det handlar inte om att banta. Man får äta hur mycket man vill men man får äta rätt mat. Utgångspunkten är att kroppen kan reglera sig själv så länge man äter rätt produkter.

Vad är rätt produkter då. För att kategorisera produkter använder metoden av en skala där på ena sidan finns SANE (sunda) produkter och på andra INSANE (osunda) produkter. Till de sunda produkterna för till stärkelsefattiga grönsaker, fisk, ägg, avocado osv. Motsatsen är stärkelserika och sockerrika produkter som pasta, bröd, läsk, godis. Allt annat ligger någonstans där emellan. 😉 Som ni ser är metoden ganska GI inspirerad.

Poängen är att äta sig proppfull på sunda produkter så att man helt enkelt inte har plats för osunda. Så småningom kommer kroppen att kunna reglera sig själv och man blir mindre hungrig, vilket resultera i att man äter mindre utan att ”anstränga” sig själv.

Jag tänkte bara nämna några negativa saker i presentationen. Han hänvisar till forskning men jag hittar ingen information någonstans där han tar upp vilka rapporter han tycker är bäst. Jag tycker också att vissa av logiska slutsatser han drar faller så fort man gör en ansträngning och tänker lite efter eller känner till historiken. Ibland måste man nog överdriva lite för att få genom budskapet. 😉

Ni får gärna titta på videon och fatta egna beslut. Besök gärna Slim is Sipmle på webben och deras community.

Föregående inlägg Fiskbiffar med potatismos
Fisk med tomatrelish Nästa inlägg Fisk med tomatrelish

2 svar på ”Slim is Simple – nästa stora kostmetod?

  1. Vad tycker du om kyckling, fläsk, lamm, nötkött? Är de bra matprodukter? Och hur är det med såser? Det finns massa goda såser som innehåller rätt så många kalorier. Är de SANE eller totalt INSANE produkter?

    1. Om jag har fattat det rätt ligger nästan all kött någonstans i mitten. Fisk ligger lite mer mot SANE sidan. Denna metod handlar inte om kalorier. Det är helt ointressant hur många kalorier en sås innehåller. Det är ingredienserna som är intressanta. En tomatsås med basilika är väldigt SANE. Däremot bechamelsås kan nog betraktas som ganska inSANE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.