Vegetariska Kockars Förening är en, för tillfället, liten ideell förening med syfte att ge platform till professionella kockar att diskutera och utveckla växtbaserade köket, att utbilda och informera om vegetarisk mat, att samarbeta med andra aktörer i branschen för att lyfta vegetarisk cuisine. Det finns lite mer information på vegetariskakockar.se.

Vegetariska Kockars Förening har tre tydliga spår: Gemenskap, Inspiration och Kunskap. Först och främst vill vi bygga en inkluderande gemenskap för alla som är intresserade av växtbaserade matlagning inom restaurangbranschen. Det spelar ingen roll vad du äter själv eller vad du lagar för mat. Är du nyfiken och vill få mer kunskap om det vegetariska köket är du välkommen till föreningen. Börjar du märka större efterfråga av vegetariska maträtter på restaurangen och vill bolla idéer om vilka rätter som kan passa på din meny är du välkommen att vara med i föreningen. Är du en eldsjäl och brinner för mat från växtriket och vill dela med dig dina kunskaper är du välkommen till Vegetariska Kockas Förening.

Vi kommer att ställa ut på GastroNord och söker sponsorer som vill hjälpa oss att ta fram nödvändigt material till mässan. GastroNord är nordens största branschmässa inom restaurang, mat och vin. Vi skapar också välkomstpaket för våra blivande medlemmar som vi vill fylla med spännande information och erbjudande från eventuella partner.

Tror du att ditt företag kan hjälpa till eller vara med som partner, eller känner du någon som kan vara intresserad, tveka inte kontakta mig omgående.

Tack på förhand