40-årskris

Det ser ut som att jag befinner mig mitt i 40-årskrisen. Jag utvärderar mina framgångar, försöker förstå hur jag mår nu och tänker på vad jag vill göra i framtiden. Ju mer jag tänker på mitt liv desto mer förstår jag (eller kanske övertygar mig själv) att vägen jag valt inte var den bästa. Det är inte så att jag klagar. Man vet ju aldrig vad som skulle hända annars. Jag har många saker i livet som jag är väldigt tacksam för. Men jag tror att jag behöver göra något annat.

En sak som jag alltid gillat är att laga mat. Kärleken till matlagning kommer från mina morföräldrar. Morfar och jag fiskade och tillsammans med mormor lagade vi gott mat. Redan då jag skulle välja gymnasium, ville jag gå kockutbildningen. Dessvärre var jag varken tillräckligt vuxen, modig eller stark för att kunna våga ta det beslutet då. Det blev teknik på gymnasiet, sedan universitet och yrke inom IT som följd.

Jag blir kock

Så, här är jag – 39 år gammal, försöker komma tillbaka till ungdomsdröm – att vara kock och börja på nytt. Jag hoppas att jag får gå en kockutbildning som startar i mars. Får jag en plats där, kommer jag studera ett år. Det handlar om grunderna i matlagningen. Med andra ord får jag börja från noll. Det är både spännande och skrämmande på samma gång. Jag ser verkligen fram emot att lära mig nya saker. Samtidigt är jag orolig för mitt val. Gör jag verkligen rätt? Tänk om det visar sig att det inte funkar.

Målet med denna blogg är att dokumentera min resa. Jag ska berätta om utbildningen och min progress. Jag ska visa er maträtter jag lagar och skriver ihop recept. Och jag ska dela med mig mina tankar och funderingar längst vägen. Jag hoppas att ni vill följa mig på resan.

2 reaktioner på ”Börja på nytt

  1. Det är klart att du gör rätt att du provar en ny utbildning. Och det kommer att funka för att du kommer att göra det du trivs med. Sedan är det alltid roligt att känna folk som har liknande intresse. Grattis att du kom in på utbildningen!

  2. Inspirerande, går själv första året på en gymnasial kockutbildning och känner igen många av de momenten du har fått göra.
    Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *