Tiden går fort. I princip är det bara en vecka kvar av min praktik på Lilla Ego. Men framför allt är det bara en vecka kvar av den ettåriga kockutbildningen. Nu slår det mig, det är ju först nu det verkligen gäller. Nu är det dags att börja söka jobb och verkligen ta steget till kockyrket. Det gör mig lite rädd måste jag erkänna. Jag har inte ens hunnit klura ut vad exakt jag vill göra.

Jag har lärt mig otroligt mycket under utbildningen. Jag har fått uppleva tre spännande arbetsplatser. Jag har träffat underbara människor som jag aldrig kommer att glömma. Jag har jobbar hårt och jag hoppas att det uppskattats. Men även om jag varit och praktiserat på riktiga arbetsplatser är det fortfarande väldigt skyddat miljö för mig som är elev. Man ställer inte samma krav på en elev som en anställd.

Att fatta ett beslut att börja kockutbildningen var inte det enklaste. Det kändes som något avgörande, något definitivt. Nu förstår jag att jag bara har öppnat dörren. Genom öppningen kunde jag se hur andra sidan ser ut. Men det är först nu som jag egentligen måste fatta ett nytt beslut att gå genom dörren. Och precis som tidigare känns det som ett avgörande. Det är inte enkelt att fatta dessa avgörande beslut. En viktig fråga som jag fortfarande inte har kunnat besvara är vad jag vill göra. Kockyrket är ju ganska brett. Innan var jag inställt på skomat. Men tiden på Lilla Ego med kockar som Tom Sjöstedt och Daniel Räms har inspirerat mig till något annat också. Samtidigt förstår jag på ett helt annat sätt jag får verkligen börja från noll. Även med all utbildning som jag har fått är jag fortfarande en novis i restaurangkök. Jag tror att jag har varit till stor hjälp på mina praktikplatser. Jag kunde avlasta belastningen vissa dagar. Men det är viktigt att förstå att jag skulle aldrig kunna ersätta någon av kockarna.

Så där sitter jag ett år senare och funderar igen vad jag ska göra med mitt liv. Vi får se. Nu får jag iaf försöka koncentrera mig på slutprovet som går på måndag. Samtidigt är jag sjuk och har feber.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close