I kväll blev det asiatisk risotto med fisk till middag. Ni kanske frågar vad betyder asiatiskt för mig. Ja, just denna är nog thai inspirerad med koriander, chili, lime och kokos. Låt mig berätta vad jag har gjort.

Jag börjar som en vanlig risotto – olivolja i en kastrull och fräs schalottenlök utan att den tar färg. Tillsätt hackad färsk röd chilipeppar, lite färsk koriander och honung för att få sötma. Nästa steg är att fräsa arborioris. Späd ut med vitt vin. Fotsätt som vanlig risotto. Jag använder grönsaksbuljong. Lite närmare slutet tillsätter jag kokosgrädde och lime zest. Grädden får inte vara för kall. När riset är klar pressar jag in limejuice. Smaka av med salt och peppar. Jo, håll på att glömma. Shitakisvamp steker jag vid sidan om för att få bort vätskan och lägger i riset också. Förhoppningsvis får man en krämig risotto med limedoft och lite hett sötsur smak. Den här rätten kan ju också avsmakas av både vegetarianer och veganer då det inte finns några animaliska proteiner i.

När risotton är klar, är det dags att steka fisk och lägga upp allt på en tallrik. Jag älskar färsk koriander, därför blir det lite extra av den varan vid garneringen. Hoppar att det smakar. Berätta gärna vad ni tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *