Det var ett tag sedan jag visade något gott här. Därför blir det fisk idag. För ett litet tag sedan hittade jag en väldigt trevlig blog – Matönskningar. Jag tycker att det är väldigt många trevliga recept där och de presenteras på ett väldigt trevligt och roligt sätt. Gå gärna dit och avgör själva. I vilket fall som helst är receptet hämtad därifrån.

Då börjar vi. För att laga den välsmakande fisk Veracruz behöver ni en lite gullök, söta körsbärstomater, gröna oliver, en jalapeno, lime och lite kapris. Hacka och stek löken mjukt på medelvärme. Som vanligt ska löken inte ta färg. Under tiden löken steks halvera tomaterna, skiva oliverna och jalapeno. När löken känns bra tillsätt lite kapris och lite kapris spad i stekpannan. Sedan lägger ni både tomaterna och oliverna i pannan. Stek tills tomaterna börjar mjukna. Ta fram och olja en ungfast form. Lägg lite av grönsakerna i botten. Lägg över en fiskfilé. Det ska vara mager fisk (tors, kolja funkar fint). Salta, peppra och pressa saft ur en halv lime. Lägg mer grönsaker på filén och sedan lägg över en filé till. På samma sätt kryddar ni fisken med salt, peppar och limesaft. Lägg resten av grönsakerna ovanför och runt om fisken. Ställ allt i ugn på 210 grader i 15 – 20 minuter.

Resultatet blir en härlig rätt som doftar och smakar gudomligt. 🙂 Kan ätas som den är eller om ni längtar efter kolhydrater kan ni ta lite (med betoning på lite) ris. Smakligt måltid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *