Jag föredrar att äta grönsaker och fisk. Det kommer det att bli ganska mycket sådant i den här bloggen. Idag är det fiskbiffar med potatismos som gäller.

Receptet på fiskbiffarna kommer från min barndom. Både min mor och mormor lagade sådana när jag var liten. För detta behövs fiskfiléer (jag tog rödspätta och lite lax), morot, gullök. Hacka löken och riv moroten. Steka båda i lite solrosolja utan att det tar färg tills det blir mjukt. Låt svalna lite. Kör fisk och den stekta löken och moroten i en matberedare (har du köttkvarn ta den, konsistensen blir jämnare) till en jämn smet. Nu är det så att man brukar lägga ett ägg också men jag skippade det. Glöm inte att salta och peppra annars blir det inte gott. 😉 Forma biffar och låt dem vila i kylskåp 15-20 min. Steka tills de är färdiga.

När det gäller potatismos så använder jag sojamjölk istället för vanlig mjölk. Det finns ett antal anledningar till det men mer om det kommer i ett separat inlägg. Jag gillar också lite gräsläk i moset. Det passar till fisk. Och om igen moset betraktas som vegan då det inte innehåller några animaliska proteiner.

Tveka inte att kommentera och berätta vad du tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *