Jag ofta går runt i butiken och försöker klura ut vad jag ska laga. Just denna gång såg jag färsk kål och tänkte direkt: ”jag är sugen på stuvad kål”. Och stuvad kål blev det, eller närmare bestämd stuvad färsk kål med couscous. 🙂

Couscous är ganska torr, tycker jag. Därför brukar jag lägga till grönsaker – lök, morot, ärtor och paprika. Löken ska hackas, moroten ska rivas, paprika ska tärnas. Lägg allting i en panna och stek lite. Medan grönsakerna svettas, koka upp vatten och häll över couscous. Låt stå under lock någon minut. När couscous är klar tillsätt den till grönsakerna. Salta, peppra. Jag tycker om att ha dill också. Oj, glömde visst om ärtorna. Är de frysta låt dem vara i vattnet med couscous.

Att göra kål är enkelt. Tärna kål. Heta upp en panna och släng ett små-tärnat äpple och lite vitlök. Låt steka en minut för att ta bort den råa vitlökssmaken och äpplet börjar bli mjuk. In med kålet och stek någon minut. Tillsätt sojagrädde. Låt sjuda tills kålet är klar och du får önskad konsistens på såsen. Som vanligt, glöm inte salt och peppar.

Klart, tror jag. 🙂 Det blev gott, det där, faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *