Idag hade vi ägg som temat i köket. Det blev ganska mycket och varierande mat. Innan lunch startade vi med vaniljglass. Jag tyckte att vi fick en stålande smetsatsen till glassen. Jag var faktiskt riktigt stolt. Synd att den fick så småningom blandas med andras som såg ut vara lite överkokt. Vi fortsatte med chokladmousse som blev helt ok. Vi fick dock göra om ganache. Men det tog ju inte så lång tid. Creme Brule stod näst på tur. Det gick bra. Tills sist fick vi göra broccoli och ädelost paj och raggmunk. Vi brukar jobba 2 och 2. För att spara tid gjorde jag pajen om min kamrat gjorde raggmunk. Jag misslyckades lite med degen. Men sedan lät jag stå den rätt länge i ugnen och vi hade nog en av de bäst-genomgräddade pajarna. Alltid något.

Ägg i köket efter lunch

Efter lunch var det lite lugnare. Det blev pocherade ägg, omelette med champinjonstuvning och fattiga riddare. Fattiga riddare var jag mest missnöjd med – blött i mitten, svart i kanterna. Fattade aldrig vad jag gjorde för fel. Kanske för liten stekpanna.

Jag måste erkänna att det var lite konstig dag i köket. Jag kände att jag inte hade någon kontroll över situationen. Även om det mesta blev bra så var det inte helt 100. Ni vet, som en sån dag då man bara tappar allt på golvet (fast jag inte gjorde just det). Det kanske var så att jag började tro att det här är enkelt och inte hade tillräckligt med fokus på dagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *