En vecka till är avklarad. Jag måste erkänna att hela veckan kändes ur fokus. Redan i måndags kändes det tufft i köket. När jag fick resultat av delprov i hygien i tisdags blev jag inte glad även om jag fick fullpott. I fredags hade vi delprov i näringslära. Det gick sådär. Jag måste faktiskt sätta mig och påminna mig själv varför jag har valt att studera till en kock. Det positiva att jag träffar underbara, passionerade människor som brinner för kockyrket. Det ger mig också bekräftelse att jag är på rätt väg.

Nu när jag har gnällt färdig får jag väl berätta vad som händer i skolan. Som sagt ovan, har vi gjort delprov i hygien och näringslära. Inga fler prov blir det när det gäller hygien. Eller jag menar att det blir hemuppgift. Uppgiften kommer vi att få nu på tisdag. Vi får en vecka på oss att göra klart den. Vill vi satsa på A (högsta betyget) får vi också skapa egenkontrollpärm. Det är ganska mycket arbete om det ska göras på ett bra sätt.

Inom närringslära har vi gått vidare till fisk. Grönsaker, frukter och mejeri är avklarade. Det är spännande på lektionerna. Men jag känner att mycket av den kunskap som kommer upp där är enklare att få via erfarenhet. Att sitta och plugga små detaljer har aldrig varit min grej. En sak är att förstå skillnaden mellan olika typer av ostar, men att kunna namn på olika ostar är något helt annat. Det handlar om vilket betyg man vill få. Jag måste bara komma ihåg att jag inte gör det för betygets skull utan för kunskap. Jag såg en finn tweet häromdan. Den gick något i still med att studenter fuskar för att värdet av betyget är högre än värdet av kunskapen. Det är viktigt att förstå!

Med dessa ord fokusera jag på nästa vecka och lämnar alla tvivel bakom mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *