Det är bara en och en halv vecka kvar av första terminen i skolan. Det också innebär att nästa steg är praktik. Igår besökte jag min första praktik plats – Runstensskolan i Haninge. Runstensskolan har bland annat vunnit Arlas Bästa Matgljädeskola 2011. De lagar man från grunden och ingår i det pedagogiska arbetet.

Redan från början bestämde jag mig för att prova jobba på en skola. Jag tog kontakt med Skolkocken och Skolmatensvänner för att få tips om skolor som lagar mat från grunden. Båda har rekommenderat Runstenskolan och Johan Beer som ansvarar för köket.  Jag tog kontakt med Johan och för att göra den långa historien kort träffades vi igår.

Det var en spännande dag. Det visade sig att denna vecka har de ”crazy taste”. Varje dag får barnen testa något som man annars inte brukar äta varje dag. Igår var det surströmming. Jag måste erkänna att det var första gången för mig också. 🙂

Sedan fick jag rycka in och faktiskt lagade blomkålssoppa. Den blev helt ok, enligt min tycke. Johan hjälpte dock med kryddningen på slutet. 😉

Nästa steg var att servera lunchen. Barnen var nyfikna och bussiga. De fick veta att jag skulle praktisera nästa höst och var faktiskt genuint glada för det. Jag ser fram emot att spendera 10 veckor där.

2 reaktioner på ”Praktik – första påhälsning

  1. Hej, jag undrar en sak angående dina komvuxstudier. Jag har precis sökt till komvux och för en vecka sedan stängde ansökningen och nu står det under status: Sökt. Men komvux säger att de behandlar anökan efter sista ansökningsdag så jag trodde att det kanske skulle stå nu att den behandlas. Undrar om det var såhär för dig också eller om det stod sökt även efter sista ansökningsdag?

    1. Tyvärr kommer jag inte ihåg när exakt det slog över till ”behandlas”. Det var nog någon dag efter sista ansökningsdatumet. Det jobbigaste för min del var att man får reda på resultatet (om man har blivit antagen) först ca en vecka innan utbildningen startar. Lycka till med studier!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *