I måndags var det kött i köket. Vi övade att göra köttbullar, wallenbergare och lindströmare. Det som var nytt var Wallenbergare. Alla ingredienser skulle vara välkylda och vi använde en matberedare för att mixa ihop färsen. Det gick smidigt. Däremot sånt som man gjort hemma ett antal gånger gick inte allts bra. Ni kan ju själva se på bilden hur lindströmare ser ut. Det var jag inte allts nöjd med.

Köttlunch

En annan sak som gick väldigt bra var Bernaisesås. Det var första gången jag gjorde den och jag måste säga att jag var lite stolt över skapelsen. Allt var perfekt – smaken, konsistensen, färgen. Jag vet inte om det var skicklighet eller nybörjartur, kanske lite av båda. 😉 Jag har tyvärr ingen bild. Ni får helt enkelt lita på mig.

Vi fick också veta hur provet i köket kommer att se ut. Tydligen får vi ca 18 uppgifter. Det är resultatet som bedöms och läraren kommer inte att vara med i köket. Undrar hur det kommer att funka. Framför allt är jag orolig för disken. Många kommer att vara så koncentrerade på uppgiften att de kommer att strunta i att hålla koll på disken. Det känns som att man kanske borde anställa en diskare för dagen. 😉 Det kan också bli problem med verktyg, kastruller, stekpannor och annat. I vanligt fall brukar vi jobba 2 i en grupp. Även då blir det brist ibland. Så vi får väl se vad som händer. Kruxet är nog att försöka vara smart och planera så att man inte gör samma saker som alla andra.

Finns det något jag är orolig för? Ja, absolut. Orolig att tiden inte räcker till, orolig för min teknik (t.ex. tournerad potatis), orolig för att jag blir för orolig. 🙂 Ska nog köpa ett säck potatis och träna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *