Annorlunda misosoppa på menyn idag – mustig, mättande, smakrik och närringsrik. Jag har snott receptet från Internet och jag skäms inte. 😉 Ska vi se om jag kan gräva fram någon referens. Receptet kommer från Chef Bun Lai som driver Miya’s sushi i Connecticut. Man ser direkt att det här skulle vara gott. Nu räcker det med intro – till soppan.

Ni behöver gullök, vitlök, chili, potatis, sötpotatis, shiitakesvamp, misopasta, sjögräs. Jag tog lök i knippe i stället för gullök. Jag vet inte varför, kändes bättre helt enkelt. I vilket fall som helst. Hacka lök, potatis och sötpotatis ganska grovt. Om shiitake är små kan man strunta i att hacka dem. Låt löken fräsa väldigt lite med vitlök och chili. Häll i vatten, koka upp och låt småkoka ca 5 minuter. Lägg i potatis och sötpotatis och koka tills potatis börjar kännas mjuk (max 10 min eller lite mindre). Nu är det dags för shiitake och sjögräs. Jag köpte torkad sjögräs som man använder i misosoppa. Ta inte mycket. Ta så mycket som du tror att det behövs och sendan ta bort nästan hälften. 😉 Fast, vad vet jag, du kanske tycker om sjögräs väldigt mycket. Koka ca 5 minuter till potatisen är färdig. Ta bort från plattan och rör in misopasta – ett par, tre matskedar eller efter smak. Alltså, jag köpte misopasta i en asiatisk affär, inte misosoppa påsar. Salta, peppra. Färdig att severa.

Måste bara upprepa mig själv – mättande, smakrik och nyttig. Vågar ni göra den, berätta hur det blev. 😉

Föregående inlägg JB Kompetens tar en lång semester
Nästa inlägg Dags att söka till årets kock 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *